Walter ry vieraili Länsipuiston koululla 7.5.2013

Tiistaina Länsipuistossa pohdittiin suomalaisuuteen, monikulttuurisuuteen, identiteettiin, syrjintään ja rasismiin liittyviä kysymyksiä, kun saimme neljä Walter ry:n ohjaajaa vieraaksi koulullemme. 

Photo 7.5.2013 12.16.32 copy

Walter ry on yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä vuorovaikutusta Suomessa, erityisesti lasten ja nuorten parissa. Yhdistys pyrkii toiminnallaan vaikuttamaan ihmisten arvomaailmaan: edistämään muiden kunnioittamista, ymmärtämistä, välittämistä ja vastuun ottamista.

Photo 7.5.2013 14.15.20 copy

Näitä teemoja esiteltiin myös Länsipuiston koulussa, kun neljä monikulttuurisen taustan omaavaa suomalaista urheilijaa, Escocia Nsuku, Aleksi ”Hämilton” Halen, Jan Wieland ja Efe Evwaraye vetivät kulttuurien välisen vuorovaikutuksen työpajoja Länsipuiston oppilaille. 

Photo 7.5.2013 12.19.39 copy

Työpajat alkoivat lyhyellä johdatuksella, jossa käytiin läpi muutamia keskeisiä käsitteitä liittyen suvaitsevaisuuteen, kansalaisuuteen ja identiteettiin. Tämän jälkeen oppilaat keskustelivat pienemmissä ryhmissä muun muassa siitä, mitä suomalaisuus on.

Yhden kahdeksasluokkalaisen kommentti työpajan jälkeen summasi oppilaiden ja opettajien ajatukset: ”Oli tosi hyvä juttu!” 

Mainokset
Kategoria(t): Kotikansainvälisyys, Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s